Yoğurt, özellikle iyi bir kalsiyum kaynağı ve içerdiği maya hücreleri sayesinde, bağırsakları düzenleyen bir besin. Son dönemlerde yapıla araştırmalar sonucu, vücuttaki yağları yakma konusunda da bir hayli yardımcı. Yoğurdun bütün bu yararlarının yanısıra, birde, ter ve ayak kokusuna çok iyi geldiği ortaya çıktı.
Yoğurtta bulunan iyi huylu lactobacillus bakterisinin, koltuk altında ter kokusuna ve hatta ayakta kötü kokulara neden olan diğer bakterileri de silme özelliği olduğu saptandı.
Tam adı, Lactobacillus Bulgaricus olan bakteri, sütün içinde yaşıyor ve yoğurt yapımında etkili oluyor. Bilim insanları bu bakterinin önceleri bitkilerin yapraklarında yaşadığını, ancak sonraları ineklere ve dolayısıyla da süt ürünlerine geçerek yaşamını bu ortamda sürdürdüğünü tahmin ediyor.