Kemal Sunal, 1944 yılında İstanbul‘da doğdu. Vefa Lisesi‘nden mezun oldu. Sanat hayatı, “Zoraki Tabip” adlı tiyatro oyunuyla başladı. 1 yıl kadar Kenterler Tiyatrosu‘nda çalıştıktan sonra Devekuşu Kabare Tiyatrosu‘nda görev aldı. 1973 yılında Ertem Eğilmez‘in yönettiği bir filmle sinemaya transfer oldu ve kalabalık kadrolu filmlerde rol almaya başladı.
Türk sinemasında başta “İnek Şaban” tiplemesi olmak üzere canlandırdığı pek çok tiple sevenlerinin kalbinde taht kuran Kemal Sunal, 7’den 70’e herkesin sevgisini kazandı. 1944 yılında İstanbul’da doğan Kemal Sunal, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’ni bitirdi. Sanat yaşamına amatör olarak “Zoraki Tabib” oyunu ile atılan Sunal, bir süre Ulvi Uraz ve Devekuşu Kabare Tiyatrosu’nda çalıştı. Daha sonra sinemaya geçerek, önceleri bazı filmlerde önemsiz roller canlandıran Kemal Sunal, 1973’den sonra kalabalık kadrolu komedi filmleri ile üne kavuştu.
Türk sinemasının en büyük komedyenlerinden biri olan Sunal, peşpeşe çevirdiği filmlerle ticari açıdan büyük başarı kazandı. 1977’de Antalya Film Festivali‘nde “En başarılı erkek oyuncu” ödülünü alan Sunal, oyunculuğu ve özellikle değişik tiplemesiyle Türk sinemasında komedi oyunculuğuna yeni bir soluk getirdi.
1974 yılında evlendi. Ali ve Ezo adlarında, biri kız diğeri erkek iki çocuğu oldu. 1990’lı yıllardan itibaren filmleri kesintisiz olarak televizyonlarda yayınlanmaya başladı; ama kendisi bu gösterimlerden hiç para kazanmadı.
12 Eylül öncesi dönemde yarım bıraktığı üniversiteyi, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi, Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünü‘nü 1995 yılında bitirdi ve yüksek lisans yapmaya başladı. Hayatı boyunca toplam 82 filmde rol aldı. 3 Temmuz 2000 tarihinde öldü.
Kemal Sunal - Yorumlar
Yapılan Yorumlar
Çok çok başarıLı oyuncuLarımızdan.Çok genç yaşta kaybettik.fiLmLerini bıkmadan izLiyorm.1000 kere izLesem yine de izLerim.PayLaşım için tşkrLer.
kemal sunal başkadır ya.. Hala bile severek begenerek izliyorum filmlerini.. Aynı filmi 100 kerede izlesem yinem sıkılmıyorum ve aynı şekilde gülmeye devam ediyorum.. Eğlendirirken güldüren güöldürürken düşündüren başarılı bir sanatçımızdı.. Erken yaştya kaybettik.. Gerçektende türk sinaması bir üstadını kaybetti.. Mekanı cennet olsun..
BENZER İÇERİKLERİlginizi çekebilecek diğer içerikler
İbrahim Tatlıses Biyografisi 29 Mart 2011
Mehmet Emin Yurdakul Biyografi 19 Şubat 2011
Pelin Karahan 03 Şubat 2011
Leman Sam Hayatı 14 Aralık 2010
SOSYAL MEDYADA BİZSitemizin sosyal medya hesapları
ÖNE ÇIKAN KATEGORİLER
FACEBOOK'TA BİZ
Hoşgeldiniz
kelebek.gen.tr – kelebek mirc - Tüm Hakları Saklıdır