Kahkaha

Bayıldım

Cool

Kızgın

Mahcup

Öğretici

Şaşkın

Suskun

Tatlı

Üzgün

Süper

Akciğer Cerrahisi

Ana Sayfa » Sağlık » Akciğerler » Akciğer Cerrahisi
Akciğer Cerrahisi

Akciğer cerrahisini gerektirecek, çeşitli durumlar hangileridir ?
a.Enfeksiyonlar.
b.Göğüs boşluğunda veya akciğerlerde) ileri gelmiş olabilen yara­lar.
c.Akciğerlerde meydana gelmiş olan kistler.
d.Selim veya habis ciğer tümörleri.

Akciğerlerde veya göğüs boşluğunda yapılacak ameliyatlar emniyet­li midir ?
Ameliyat tekniklerinde ve anestezi usullerinde son yıllarda elde edilen gelişmelerle bugün akciğerlerde ve göğüs boşluğunda yapıl­makta olan ameliyatlar yaklaşık karın nahiyesinde yapılan ameli­yatlar kadar emniyetli olmaktadır;.

Göğüs boşluğu bir ameliyat esnasında açıldığı zaman ameliyat olmak­ta olan hasta nasıl nefes alır ?
Endotracheal anestezi yöntemi kullanılmaktadır. Bu yolda hastanın normal yoldan, nefes almadan akciğerlerine gereken oksijen iletilmektedir. Endotracheal tüp solunum, anestezist tarafından yerleştirildikten sonra, anestezist kauçuk solunum torbasına ver­diği baskıyla ciğerlere gitmesi gereken oksijen miktarını kontrol etmektedir.

Akciğer Cerrahisi - Yorumlar

YORUMLARINIZI PAYLAŞIN

 

Yapılan Yorumlar

FBI15 Haziran 2009

allah kimseyi ameliyat masasına düşürmesin.. bizde üniversitede iken deney için kurbagaya aneztesi yapıp gögsünü açmıştır. nefes alış-verişini filan gözlemlemiştik.. Tuhaf oluyo insan:)

Boz_Bey15 Haziran 2009

Örnek oLarak Bır Akcıger HastaLıgı … Enfeksiyon Hastalıkları..
Enfeksiyon hastalıkları, eski adıyla intaniye, mikroorganizmaların neden olduğu hastalıkların tanı ve tedavisi ile uğraşan uzmanlık alanıdır. Tüm dünya ülkelerinde infeksiyon hastalıkları en sık görülen hastalıklardır. İnfeksiyon hastalıkları tedavileri mümkün olan hastalıklardır.

Çok büyük bir kısmı uygun tedavi verilerek tam şifa ile sonlanırlar. Departmanın tanı kısmını oluşturan klinik mikrobiyoloji laboratuvarında hastalık etkeni mikroorganizmaların tespitine yönelik testler yapılmaktadır. Bakteriyoloji (bakteri bilimi), viroloji (virus bilimi), mikoloji (mantar bilimi), parazitoloji (parazit bilimi) ve seroloji (kanda mikroorganizmalara karşı oluşan antikorları araştıran bilim) klinik mikrobiyoloji laboratuvarının alt birimlerini oluşturmaktadır.

BENZER İÇERİKLERİlginizi çekebilecek diğer içerikler

Akciğer

Akciğer 13 Ocak 2010

SOSYAL MEDYADA BİZSitemizin sosyal medya hesapları

RASTGELE İÇERİKLER

Web Sohbet Güncellendi DELİ RÜZGAR Hubble Uzay Teleskobu DESEM Kİ Türkiye`ye Bir Şey Olursa… Binbirdelik Otu Bir Türk Gencinin Ataya Hitabesi

FACEBOOK'TA BİZ

Hoşgeldiniz

kelebek.gen.tr – kelebek mirc - Tüm Hakları Saklıdır