Balık yiyen kişilerde alzheimer ve inme hastalığının azaldığı bilinen bi gerçek.Somon ve ton balığı gibi omega-3 yağ asitleri bakımından zengin olan balıkların,kalp hastalığını engellemeye vesile olduğu,uzunca bir süredir bilinmektedir.Yeni bir çalışmada,araştırmacılar3.718 kişiye bir hikayenin detaylarını hatırlama gibi basit testler yaptılar.Yaşları 65 ve üzeri olan katılımcılara testler 6 yıllık sürede 3 defa uygulandı.Ayrıca,katılımcılara 139 yiyecekten hangilerini ne kadar yadiklerini bir anket aracılığıyla soruldu.Haftada bir öğün balık yiyenlerde,düşüncede yıllık azalma %10 daha azdı.Haftada iki öğün balık yiyenlerde ise,düşüncede %13 daha yavaştı.Buna karşılık uzmanlar,hamile kadınların,süt veren anne ve çocukların;kılıç balığı,kral uskumru gibi fazla miktarda civa ihtiva edebilen balıkları yememeleri gerektiği hatırlatılmaktadır.