3 Yaş ve üzeri için tasarlanan bu kitap dizisi, ebeveynlere ve çocuklara pek çok sorunlarında yardımcı olmak için hazırlandı. Çocuklarda en sık görülen problemler ve çözüm yolları bu sette.
1987 yılından bu yana profesyonel fotoğrafçı-gazeteci olarak çalışan ve aynı zamanda çocuk kitapları yazıp resimleyen Yıldız Çelik’in 5 kitaplık ‘Büyürken Yaşadıklarım’ dizisi Erdem Yayınları’ndan çıktı. Kendi öykülerini sevimli çizgileriyle birleştiren Çelik, kitaplarını 3 yaş ve üstü çocuklar için hazırladı.
Çocuklar büyür, büyürken de birçok problem yaşarlar.
Kimisi tuvaletini yapmaktan korkar, kimisi saçlarını kestirmekten. Kimisi için yemek bir işkencedir, kimisi için odasını toparlamak….Ve hepsi de anne babalarının kardeşlerini kendilerinden daha çok sevdiğini düşünür.
Birbirinden önemli konuları gündemine alarak kitaplaştıran Erdem yayınları, bu dizi ile Üç yaş ve üzeri çocuklar için eğitim noktasında problem oluşturan konuları dikkate alarak ebeveynlere bu hususlarda yardımcı olmaya çalışıyor.
Çocuklarda en sık görülen ‘Ben’ kavramının ‘Biz’ kavramına dönüşmesine yardımcı olmak ve kıskançlık, temizlik problemleri ve yeni bir çevreye uyum sorunu gibi daha pek çok konularda anne babaların en büyük yardımcısı olmaya aday.
Kaynak: İnternet Haber
Bebeğinizi büyütürken yaşadığınız sorunlar.. - Yorumlar
Yapılan Yorumlar
bence bebeklerdeki en büyük sorunları oluşturanlar yine aileleridir neden denirse;
aileler herşeyin belirleyicisidir.her şeyi dozunda bebege aşılamalıdır. ÇOk çok ilgi gösterirse bebek anneye veya babaya bagımlı hale gelir. bi an anne veya babayı görmezse aglamaya başlar. Bu yüzden bebegin deveamlı anne babayı görmemesi lazım.. 1-2 yaş arası farklı yerlere götürülmeli akraba tanıdık ortamlarında bulunmalı ki bebeq sadece anne ve babasının var olmadığını anlasın.. böylece uyumsamada da sorun yaşamaz bebekler..
Bır Bebek Sahıbı oLamadm Daha Ama … tek bILdıgım Bebeklerın NazLı OLduklarıdır Bebekler pesınde Cok sorunlar getırır bebek bakmak artık Gunuzumuzde Zorlasmaktadır .
Pek yüksek değil. Hemen hemen bütün ebeveynler çocuklarının gelişiminden zaman zaman şüphe etseler de, çoğunun endişeleri yersizdir. Amerikan İstatistik Bürosu’nun 1994 yılı Ulusal Sağlık Görüşmeleri Anketlerinin son verilerine göre 5 yaşın altında sadece yüzde 3.4 oranda çocuğun gelişim geriliği bulunmaktadır. 6 yaşın altındaki çocuklar ancak fiziksel, zihinsel veya bilişsel olarak önemli derecede geri kalmışlarsa gelişimsel olarak geri kalmış olarak adlandırılır. Bunlar çiğneme, yeme, tuvaleti kullanma, dili anlama, ifade etme, talimatlara uyma, gayret ve enerji isteyen aktivitelere katılma, veya etrafta hareket etme ile ilgili problemlerdir. Sadece işitme, görme veya konuşma sakatlığı olan 5 yaşın altındaki çocuklar geri kalmış olarak düşünülmezler.
Eğer çocuğumda bir gerilik varsa, bunun sebebi ne olabilir? Bu problemin fiziksel veya bilişsel olmasına bağlıdır. Fiziksel bir gerilik, spina bifista (omurganın arka kısmında doğuştan olan açıklık) veya otizm gibi daha büyük bir özrün belirtisi olabileceği gibi çocuğunuzun yaşıtlarını yakalamak için sadece bir kaç hafta veya aya ihtiyacı olduğu anlamına gelebilir. Bazı çocukların diğer bütün becerileri normal bir şekilde veya olması gerekenin ilerisinde gelişme gösterirken, yürümek gibi belirli alanlarda geri kalmaları söz konusu olabilir. Eğer çocuğunuzun böyle bir durumu varsa, bu sadece onun konuşma veya anlama gibi becerilere çok fazla yoğunlaştığı ve yürümeyi şu anda geri plana ittiği ancak hazır olduğunda bu konuda tekrar çalışacağı anlamına gelebilir.
BENZER İÇERİKLERİlginizi çekebilecek diğer içerikler
Masa başı çalışanların kabusu: Karpal tünel 30 Haziran 2013
Tip 1 diyabet tedavisi için umut ışığı 27 Haziran 2013
Suyun 7 harikası 25 Haziran 2013
Mide şişkinliğini gideren 13 besin 19 Haziran 2013
SOSYAL MEDYADA BİZSitemizin sosyal medya hesapları
ÖNE ÇIKAN KATEGORİLER
FACEBOOK'TA BİZ
Hoşgeldiniz
kelebek.gen.tr – kelebek mirc - Tüm Hakları Saklıdır