Mevsimler değişiyor, hastalıklar da kapıda beklişyor. Kışın hastalıklardan korunmak için aktioksidan kaynaklarına ihtiyacınız olabilir. Bunları biliyor muydunuz?
İşte en güçlü ve doğal antioksidan kaynakları…
A vitamini: Karaciğer, yeşil yapraklı sebzeler, havuç, kayısı, yumurta
C vitamini: Kuşburnu, maydanoz, yeşil sivri biber, karalahana, karnabahar, çilek, limon, portakal, greyfurt
E vitamini: Soya yağı, bitkisel yağlar, yağlı tohumlar
Selenyum: Deniz ürünleri, böbrek, yürek ve diğer etler.
Çinko: Et, karaciğer, bulgur, balık, süt, yumurta, badem içi, ceviz, elma, kuru baklagiller.
Magnezyum: Badem, ceviz, fındık, fıstık, muz, kuru baklagiller, yeşil yapraklı sebzeler; tahıllar.
Bahar beslenmenizde her gün mutlaka 4-5 porsiyon taze mevsim meyvesi 2-3 porsiyon taze mevsim sebzesi
En az 2 su bardağı az yağlı süt veya yoğurt veya cacık veya ayran
Bol su
1 öğün sebze, diğer öğünde haşlama, ızgara tavuk-balık etini; düzenli saatlerde ve 3 saati geçmeyecek aralıklarla tüketmemiz gerekir.
AA