Normal kullanım süresi içinde, normal kullanım koşullarında risk taşımayan ve kabul edilebilir ölçülerde risk taşıyan ve temel gerekler bakımından Oyuncaklar Hakkında Yönetmeliğe göre azami ölçüde koruma sağlayan oyuncaklardır
Ertek?in verdiği bilgiye göre, “10 adımda oyuncak güvenliği” için şunlara dikkat edilmeli:
“-Oyuncak çocuğun yaşına uygun olmalı, -Etiketinde güvenlik uyarıları bulunmalı ve bunlar mutlaka okunmalı, -Kullanma kılavuzu olmalı ve dikkatlice incelenerek çocuğa bilgi verilmeli, -Çocuğun oyuncağın ambalajı ve poşetiyle oynamasına izin verilmemeli.
Bunlar çocuğun yüzüne yapışınca nefes almasını engelleyip boğulmasına neden olabilir, -Büyük çocuk için alınan oyuncaklar küçük çocuk için tehlikeli olabilir.
Bu nedenle oyun sırasında çocuklar gözetim altında tutulmalı, -Çocukların bakımını üstlenen bakıcı ve aile büyükleri oyuncak güvenliğiyle ilgili bilgilendirilmeli, -Oyuncaklar için güvenli saklama koşulları sağlanmalı, -Oyuncaklar sık sık gözden geçirilip tehlike arz edecek şekilde kırılmış ya da bozulmuş olanlar atılmalı, -CE (Ürünün AB teknik mevzuatına uygunluğunu belirten resmi işaret)
işareti olmayan oyuncaklar satın alınmamalı, -Güvenliği tehdit eden ürünler Sağlık Bakanlığının internet sitesindeki “Ürün güvenliği şikayet ve ihbar formu” kanalıyla bildirilmeli.”
FBI16 Haziran 2009
Bana göre güvenli oyuncak çocukların sağlığını hiç bir şekilde tehtid etmeyecek oyuncaklardır. Ama böyle oyuncakların bulunması zor sanırım. Küçücük bir balon yada ufacık misketler bile çocuk sağlığını hat safhada tehtit etmektedir..
BENZER İÇERİKLERİlginizi çekebilecek diğer içerikler