(Phoenix dactylifera) Dekoratif yapraklı bir palmiye türü olan Hurma Ağacı, tropikal ve ılıman iklimlerde yetişen bir ağaçtır. Besleyici değeri oldukça yüksek olan Hurmanın meyvesi, en temel vitaminleri, özellikle de B9 yani Folik Asit, ve proteinleri bünyesinde barındırır. Ayrıca kalsiyum, magnezyum, potasyum, fosfor, demir ve sodyum mineralleri ile meyve şekeri açısından da zengin bir besindir.
Faydaları: Bedensel ve zihinsel yorgunluğu azaltır. Vücuda enerji ve kuvvet verir. Cinsel gücü arttırır. Kansızlığı azaltır. Hamile ve yeni doğum yapmış olanların kendilerini toparlamasına çok yardımcı olur. Ayrıca anne sütünü arttırır. Stresi ve gerginliği azaltır. Sindirimi kolaylaştırır ve kabızlığa iyi gelir. Kansere, kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucudur. Kalp krizi riskini azaltır. Bronşit, verem, kuru öksürük ve soğuk algınlığına iyi gelir. Vücut ve kemik gelişimini destekler ve kemikleri güçlendirir.
Nasıl Kullanılır? Hurma yaş meyve olarak ya da kurutularak yenebilir. Hurma tatlısı da yapılmaktadır. Ayrıca, hurmanın çekirdekleri yakacak olarak, lifleri ise kumaş yapımında kullanılmaktadır. Kuru hurmanın kalori değeri daha fazladır. Oldukça besleyici bir meyve olan hurma vücudun ihtiyaç duyduğu pek çok vitamin ve minerali içinde barındırması ile özellikle çocuklar, hastalar ve hamileler için oldukça faydalıdır.