Yapılan araştırmalarda mutfak lavabosunda kullanılan bezlerin yüzde 80?inin de tehlikeli bir ?bakteri karışımı? içerdiği ortaya çıktı. Yapılan incelemeler, mutfak musluklarının üçte birinin hijyen koşullarına uymayacak biçimde bakteri taşıdığını, buna karşılık tuvaletlerdeki sifon kollarının ise yüzde 15?inde aynı durumun söz konusu olduğunu kanıtladı.
Uzmanlar, yüzde 14 oranındaki mutfak musluğunun öldürücü de olabilen koli basili taşıdığını, bu oranın tuvaletlerdeki sifon kollarında ise yüzde 6 olarak tespit edildiğini belirtti. Mutfak musluklarının yüzde 8?inde zatürreeye yol açan bakteriler tespit edildi.
Uzmanlar, evlerden yüzde 75?inde sürpriz sonuçla karşılaştıklarını, bu evlerde tuvaletlerin kapı kollarının çok temiz çıktığını, bu sonucun da tuvalet kapı kollarını evlerde üzerinde bakteri araştırması yapılan en temiz yer haline getirdiğini söyledi.