Narın meme kanseri riskini azaltabildiği bildirildi.
Bilimadamları, laboratuvarda yapılan testlerde, narın içindeki “ellagitannins” adlı kimyasalların, kanser hücrelerinin çoğalmasına sebep olan östrojen hormonunun üretimini engellediğini belirlediler.
Araştırmanın, meme kanserine karşı yeni ilaçların geliştirilmesinin yolunu açabileceğini belirten bilimadamları, bu esnada bu mevyeyi daha çok tüketmenin yararlı olabileceğini kaydettiler.
Daily Telegraph?taki habere göre uzmanlar, faydası olması için bu kimyasallardan ne kadar gerektiğini henüz bilmediklerini belirttiler.
Ohio Devlet Üniversitesi Dahiliye Bölümü profesörü Gary Stoner, araştırmada, etki göstermesi için “görece yüksek seviyede ellagitannin
bileşimine” ihtiyaç duyulduğunu söyledi.
Araştırma, Amerikan Kanser Araştırma Kurumunun yayın organı “Cancer Prevention research”de yayınlandı.